Max Verstappen reageert na aanrijding met ploegmaat Daniel Ricciardo: "Hoeven niet te praten wie er fout zat"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Max Verstappen reageert na aanrijding met ploegmaat Daniel Ricciardo: "Hoeven niet te praten wie er fout zat"
Foto: © photonews

Het moment in de GP van Azerbeidzjan was de aanrijding tussen Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Een gemiste kans, volgens de Nederlander.

Toen Verstappen in de remmen ging, reed de Australiër hem langs achter aan. "Het is erg teleurstellend voor het team", aldus de Nederlander op zijn webstek. "We hebben onnodig veel punten verloren. We hoeven ook niet te praten over wie er fout zat, want we racen uiteindelijk voor het team. Er werken zoveel mensen aan de auto en het is niet goed als dit gebeurt."

Had Red Bull al eerder moeten ingrijpen? "De slipstream op het rechte stuk was erg sterk en zodra Daniel me voorbij was, kon ik weer dichterbij komen. We zaten dan ook altijd dicht bij elkaar. Voor de crash raceten we hard, maar fair. We gaven elkaar ook de ruimte. Eén keer raakte we elkaars wielen licht, maar dat kan tijdens het racen gebeuren."

"Je gaat als coureur natuurlijk voor iedere centimeter en wil wel voor je positie vechten"

"Wat er later plaatsvond, was echter niet goed. Je mag als teamgenoten gewoon niet met elkaar crashen en we moeten zorgen dat dit niet meer gebeurt. Je gaat als coureur natuurlijk voor iedere centimeter en wil wel voor je positie vechten. Natuurlijk ben je niet blij als je als teamgenoten crasht, maar we hebben na de race meteen met elkaar gesproken", besluit Verstappen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws