Stoffel Vandoorne: "Dit was niet de dag waarop we gehoopt hadden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Stoffel Vandoorne: "Dit was niet de dag waarop we gehoopt hadden"

Voor Stoffel Vandoorne werd de GP van China geen uitschieter. Onze landgenoot startte vanop de 14e plek, maar kon slechts één plek opschuiven en werd 13e.

De start was net als in Bahrein niet goed bij Vandoorne. "Ik kende geen geweldige start vandaag en ik verloor meteen enkele plaatsen in de openingsronde", aldus Vandorone. "Na drie inhaalbewegingen kon ik voor de eerste pitstop enkele plaatsen opschuiven."

Pitstop

De pitstopstrategie werd ook geen voltreffer. "Daarna moest ik kiezen om één of twee stops te maken. Spijtig genoeg leverde onze strategie niet veel op, want andere coureurs haalden meer voordeel uit de pitstops tijdens de safety car."

"We dachten dat er meer kansen zouden volgen op het einde, maar we hadden de snelheid niet. Dit was niet de dag waarop we gehoopt hadden, maar ondanks alles hebben we weer getoond dat onze racesnelheid beter is dan onze snelheid tijdens de kwalificaties van zaterdag. Hopelijk hebben we een sterker weekend in Baku", blikt Vandoorne vooruit op de GP van Azerbeidzjan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws