Sebastian Vettel (8e) reageert op incident met Max Verstappen in China

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Sebastian Vettel (8e) reageert op incident met Max Verstappen in China
Foto: © photonews

Voor Ferrari zag het er erg goed uit na de kwalificaties met Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen op de eerste startrij. Maar door de pitstopstrategie en de botsing met Verstappen werd Vettel pas 8e.

"Ik mag van geluk spreken dat ik mijn race kon beëindigen", doelt Vettel op het incident met Verstappen. "Na de botsing die ik had, kon het even goed gedaan zijn. Gelukkig werkte de auto nog, ook al was de balans weg. We verloren de leiding na de pitstop en dat was niet ideaal. We waren vrij zeker dat we vooraan zouden uitkomen, maar dat gebeurde niet."

Toen de safety car kwam, werd de race beslist. "De timing van de safety car kwam slecht uit voor Valtteri en mij, want we hadden geen tijd om te reageren", vervolgt de Duitser. "Daarna was Red Bull duidelijk sneller. Aan Daniel Ricciardo was weinig te doen."

'Niet nodig'

Daarna was er natuurlijk de botsing met Verstappen. "Ik denk dat hij zich realiseert dat hij fout was. We mochten allebei van geluk spreken dat we verder konden. Al was het zeker niet nodig. Ik apprecieer het feit dat hij na de race meteen naar mij kwam om dit uit te praten. Maar natuurlijk is dit niet het resultaat we op gehoopt hadden", besluit Vettel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws