Ricciardo wint in China na sterke strategie Red Bull, Verstappen nekt Vettel - Geen punten voor Vandoorne

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Ricciardo wint in China na sterke strategie Red Bull, Verstappen nekt Vettel - Geen punten voor Vandoorne
Foto: © photonews

De Grand Prix van China is gewonnen door de Australiër Daniel Ricciardo. De Red Bull-coureur maakte handig gebruik van een sterke pitstopstrategie van zijn constructeur. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde niet in de punten.

Ferrari aan de macht in de kwalificaties en dus begonnen Vettel en Räikkönen respectievelijk als eerste en tweede. De Red Bulls van Ricciardo en Verstappen begonnen in tegenstelling tot de andere favorieten op ultrasofts.

Maar door een incident tussen Toro Rosso-rijders Pierre Gasly en Brendon Hartley viel de wedstrijd in een beslissende plooi. De safety car kwam opdraven en Red Bull reageerde meteen door Verstappen en Ricciardo naar de pits te roepen. Mercedes en Ferrari deden dat niet en dus kreeg Red Bull het strategische voordeel. 

Safety car en pitstop

Toen de safety car binnenging, waren Verstappen en Ricciardo duidelijk de snelste mannen in China. Beide coureurs gingen op inhaaljacht en vooral de Australiër was succesvol. Na een straf inhaalmanoeuvre ging hij ook leider Valtteri Bottas voorbij en won hij voor het eerst de GP van China.

Verstappen wilde Vettel dan weer inhalen, maar dat bleek vrij onmogelijk. Beide coureurs kwamen in aanraking met elkaar dankzij de Nederlander, waardoor Vettel uiteindelijk pas 8e werd. Verstappen werd 4e, maar moest door een tijdstraf Hamilton nog voor zich dulden. Stoffel Vandoorne reed dan weer een anonieme race. Hij werd 13e. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws