Excuses van Verstappen voor Vettel: "Klote, ik heb deze race zelf verprutst"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Excuses van Verstappen voor Vettel: "Klote, ik heb deze race zelf verprutst"
Foto: © photonews

De GP van China had een teleurstellend einde in petto voor Max Verstappen. De Red Bull-coureur werd vierde, maar werd uiteindelijk vijfde na een incident (en tijdstraf) met Sebastian Vettel.

"Het is gewoon klote, maar ik heb deze race zelf verprutst", aldus Verstappen op zijn webstek. "Bij Hamilton ging ik ging buitenom, maar daar lagen net wat te veel marbles, waardoor ik de auto verloor. Dat was jammer, maar toen lag eigenlijk nog alles open. Vervolgens zag ik dat Vettel het moeilijk had op zijn banden. Ik probeerde laat de bocht in te remmen. Daarbij blokkeerde ik mijn achterbanden een beetje en raakte ik hem. Dat is natuurlijk mijn fout. Het is niet wat je wil, maar helaas gebeurde het."

Verstappen was vrij ongeduldig en had mogelijk beter wat langer gewacht om in te halen. "Achteraf is het altijd heel makkelijk om dat te zeggen, maar in deze situatie had ik beter wel kunnen wachten. Ik kan het nu echter niet meer veranderen. Misschien wilde ik te snel naar voren. Op dit moment loopt het even niet soepel. Dat heeft het vorig jaar ook niet gedaan, maar nu is het zaak om dat proberen om te draaien."

"Op dit moment loopt het even niet soepel"

"Het betekent echter niet direct dat ik rustiger aan moet doen. Het is erg ongelukkig dat deze dingen gebeuren. Ik zal alles gaan analyseren en sterker proberen terug te komen", klintk het. 

Na afloop ging de Nederlander zich excuseren bij Vettel. "Ik denk dat we allemaal wel eens in deze positie hebben gezeten, dus als rijders onder elkaar kunnen we hier goed over praten", besluit Verstappen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws