Max Verstappen legt uit wat er fout liep in de GP van Australië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Max Verstappen legt uit wat er fout liep in de GP van Australië
Foto: © photonews

In de eerste Grand Prix van het seizoen moest Max Verstappen genoegen nemen met een 6e plek. De Nederlander had, mede door wat probleempjes met de auto, zijn dagje niet in Melbourne.

Volgens Verstappen viel er hem zelf weinig te verwijten na Melbourne. "De start zelf was wel oké. Toen werd ik een beetje in de verkeerde hoek geduwd, waarbij Magnussen buitenom kwam", vertelt de Nederlander op zijn site. "Dat kan gebeuren. Na vijf of zes ronden had ik opeens heel veel last van overstuur toen ik achter Magnussen zat."

"Er was iets van de auto afgebroken, ik geloof iets van de barge boards en aan de achterkant, waardoor ik in het midden van de bochten veel grip verloor. Vervolgens ging ik de eerste bocht in en toen brak de auto helemaal uit. Na een 360 graden spin kon ik doorrijden en daarbij had ik nog geluk dat ik niet meer posities verloor."

"Je kan hier gewoon niet inhalen"

In het slot van de wedstrijd zat de Nederlander vast achter ervaren rot Fernando Alonso. "Je kan hier gewoon niet inhalen, dat was ook wel te verwachten. Al ben je een seconde of anderhalve seconde sneller, je hebt gewoon geen kans."

Al bij al valt de ontgoocheling mee. "Dit soort dingen kunnen gebeuren. Gezien de omstandigheden, met de schade die we hadden, scoorden we alsnog een aantal punten. De snelheid was prima, dus we hoeven ons geen zorgen te maken. We moeten ons alleen focussen op het rijden van een foutloze kwalificatie en in de race moet alles dan op zijn plek vallen. Op naar de volgende race", besluit de halve Belg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws