Sebastian Vettel triomfeert voor Ferrari in Melbourne, Stoffel Vandoorne finisht meteen knap in de punten

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Sebastian Vettel triomfeert voor Ferrari in Melbourne, Stoffel Vandoorne finisht meteen knap in de punten
Foto: © photonews

De eerste GP Formule 1 van het seizoen in Melbourne is uitgedraaid op een feestje voor Ferrari. De Italiaanse renstal zag Sebastian Vettel de overwinning pakken én Kimi Räikkönen ook nog eens de derde plaats wegkapen. Stoffel Vandoorne werd netjes negende en pakt zo meteen WK-punten.

Toch een kleine verrassing de triomf van de Duitser Vettel, die de gedoodverfde favoriet Lewis Hamilton een pad in de korf zette. De Britse wereldkampioen stond er na afloop dan ook wat beteuterd bij op het Italiaanse feestpodium daar 'Down Under'. 

Opvallend: pas na de intrede van de safety car door problemen bij het Haas-duo Magnussen en Grosjean kon Vettel over Hamilton naar de koppositie wippen, met dank aan een ietwat gelukkig getimede pitstop. De viervoudige wereldkampioen gaf zijn leidersplaats niet meer uit handen en won net als vorig jaar in Albert Park. 


Vandoorne pakt punten

Stoffel Vandoorne reed een vrij anonieme, maar sterke én foutloze wedstrijd in zijn McLaren. Onze landgenoot reed op een gegeven moment op plek acht rond, maar kon de Fin Bottas niet afhouden.

De West-Vlaming slaagde er wel knap in om een negende plaats vast te houden en sprokkelt zo meteen twee WK-punten. Ook ploegmakker Fernando Alonso deed het trouwens voortreffelijk met een vijfde plaats, hij bleef zo net Max Verstappen voor. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws