Vandoorne ondanks probleem: "Ik heb veel geleerd en mijn gevoel in de auto is positief"

Redactie
| 2 reacties
Vandoorne ondanks probleem: "Ik heb veel geleerd en mijn gevoel in de auto is positief"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne sloot de eerste twee vrije trainingen in Australië met geen gemengd gevoel af. De Kortrijkzaan werd twee keer tiende, maar kampte in de eerste vrije training met een probleempje aan de auto. "Het waren geen grote problemen", klinkt het.

In de eerste oefensessie bleef Vandoorne lang binnen door een probleem met de uitlaat. "We hebben vandaag wat tijd verloren, maar het waren geen grote problemen en die werden snel opgelost", zegt hij bij Sporza. "Uiteindelijk was het een productieve dag, want we hebben ons programma helemaal kunnen afwerken. Ik heb veel geleerd en mijn gevoel in de auto is positief."

"Ik heb het gevoel dat we een auto hebben waarmee we aan de slag kunnen. Ik kijk ernaar uit om alle puzzelstukjes naast elkaar te leggen en de juiste set-up te vinden voor de kwalificaties van morgen en de race van zondag."

Regen?

De weersvoorspellingen kunnen soelaas bieden, want het gaat zaterdag regenen in Melbourne. "Onze tijden liggen heel dicht bij een groot aantal teams en de weersomstandigheden zullen het nog moeilijker maken", weet Vandoorne. "Een natte kwalificatiesessie, daar heb ik altijd zin in. Hopelijk kunnen we van de regen profiteren en grijpen we onze kans. Alles loopt zoals we het willen, nu moeten we voortdoen en de auto nog beter maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws