Stoffel Vandoorne blikt vooruit naar laatste race van het jaar en analyseert eerste complete seizoen in de F1

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Stoffel Vandoorne blikt vooruit naar laatste race van het jaar en analyseert eerste complete seizoen in de F1
Foto: © photonews

Het einde van het Formule 1-seizoen is in zicht. Komend weekend wordt in Abu Dhabi de laatste manche van het wereldkampioenschap gereden. De laatste race dus voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne na zijn eerste complete seizoen in de F1.

"Het is leuk om het seizoen te eindigen op een circuit dat ik goed ken, zeker na enkele nieuwe circuits de afgelopen races", aldus Vandoorne. "Ik was al enkere keren aan de slag op het Yas Marina circuit, zowel bij het testen als in de GP2. Ik won hier al twee keer, erg speciale herinneringen voor mij. Het is een technisch en lastig circuit waar het moeilijk is om voorbij te steken."

In Abu Dhabi wordt er in kunstlicht gereden. "Ik heb er niet veel ervaring mee, maar rijden als de zon onder gaat, is best wel cool. Ik houd van dit circuit. Het is bovendien een vreemde mix, wetende dat het de laatste race van het seizoen is en dat iedereen daarna een pauze neemt met het oog op volgend seizoen."

"Ik voel me comfortabeler dan ooit in de cockpit"

Vandoorne blikte ook terug op zijn eerste seizoen in de F1. "Het was een jaar met veel ups en downs voor ons. Ik had een moeilijke start, maar het ging beter en beter naarmate het seizoen vorderde. Ik voel me comfortabeler dan ooit in de cockpit en mijn progressie in het tweede deel van het seizoen was bemoedigend."

"Het was een seizoen vol uitdagingen, maar uiteindelijk één waarin ik veel geleerd heb. Ik kan dus niet wachten wat volgend jaar zal brengen. We zullen er natuurlijk alles aan doen om komend weekend het seizoen op een hoogtepunt te eindigen", besluit Vandoorne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws