Formule 1

PitStoff: Alweer een verloren weekend en gemiste kans

PitStoff: Alweer een verloren weekend en gemiste kans

Voor Stoffel Vandoorne zat de race in Brazilië er wel erg snel op. Na een incident in de tweede bocht mocht de West-Vlaming al snel uit zijn bolide stappen.

Een echte baaldag voor Stoffel Vandoorne op het circuit van Interlagos. Na een 13e tijd in de kwalificaties, hij mocht wel een plekje vooruit door de straf voor Ricciardo, mocht onze landgenoot als 12e van start. De start was behoorlijk en meteen ging hij het gevecht aan met Ocon en Grosjean.

Sandwich

Maar in de tweede bocht liep het helemaal fout. Kevin Magnussen, die tegenwoordig zijn reputatie helemaal niet meer mee heeft, zag een gaatje dat er niet was. Hij zorgde ervoor dat Vandoorne in een sandwiche tussen de Deen en Ricciardo terechtkwam. Einde verhaal voor Magnussen en Vandoorne, Ricciardo kon gelukkig voor hem verder.

Maar zo is het dus alweer een nieuw baalweekend geworden voor Vandoorne en McLaren. Er was na de Aziatische races al zo hard uitgekeken naar deze race in Brazilië omdat ze bij McLaren-Honda wisten dat punten in Mexico ongelofelijk moeilijk zouden worden. Brazilië bood die kans wel, wat ploegmaat Fernando Alonso ook lukte.

Er staat nog één race op het programma in Abu Dhabi, een laatste kans voor Vandoorne op een goed resultaat. Maar één ding is zeker: het is uitkijken naar volgend jaar. Dan zullen we binnen een jaar pas echt een eerste waardige analyse kunnen maken van het seizoen van onze Stoffel.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.