Lewis Hamilton ambitieus na vierde wereldtitel: "Vier is een geweldig nummer, maar..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lewis Hamilton ambitieus na vierde wereldtitel: "Vier is een geweldig nummer, maar..."
Foto: © photonews

Lewis Hamilton had genoeg aan een 9e plek in de GP van Mexico om zich voor de 4e keer tot wereldkampioen Formule 1 te kronen. En de Brit van Mercedes wil volgend seizoen graag zijn 5e wereldtitel veroveren.

"Om eerlijk te zijn is die vierde wereldtitel nog niet doorgedrongen", opent Hamilton bij zijn team. "Er is al die energie van de mensen rondom mij, dus het duurt even voor ik het besef. Ik ben erg dankbaar. Ik heb dit niet alleen gedaan, maar er zijn duizend mensen in Brackley en Brixworth die me dit 'beest' gegeven hebben om me te tonen."

Hamilton stond ook stil bij de recente aardbeving in Mexico. "Om dit op Mexicaanse grond te doen, maakt het erg speciaal. De mensen hier hebben zo'n moeilijke tijd achter de rug."

Het zag er even heel slecht uit voor Hamilton, want na een aanraking met Vettel moest hij aan een heuse inhaalrace beginnen. "Het maakt niet uit wat er in de race gebeurde. Ik heb nog steeds 'Still I Rise' op de achterkant van mijn helm staan. Als je een domper meemaakt, sta je opnieuw recht en blijf je hard werken. Ik heb nooit opgegeven. Vier is een geweldig nummer, maar ik wil die vijf", besluit Hamilton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws