Vandoorne kampt voor de zoveelste keer dit seizoen met een probleem: "Er valt bijna niet met mijn auto te rijden"

Redactie
| 0 reacties
Vandoorne kampt voor de zoveelste keer dit seizoen met een probleem: "Er valt bijna niet met mijn auto te rijden"
Foto: © photonews

Het weekend in Mexico lijkt voor de zoveelste keer dit seizoen een afknapper te worden voor Stoffel Vandoorne. De West-Vlaming moet op de startgrid 35 plaatsen achteruit door een nieuwe motor, maar die laat duidelijk te wensen over.

Dat Vandoorne 35 plaatsen achteruit moet voor een nieuwe motor, is nu al even bekend. Maar de eerste vrije trainingen in Mexico beloofden niet veel goeds voor onze landgenoot. Een laatste plek omdat hij amper op het circuit kwam in de eerste oefensessie, een matige 14e tijd in de tweede vrije training.

Probleem

De nieuwe motor die in zijn MCL32 werd gestopt, lijkt geen groot succes te zijn. "Er is duidelijk een probleem met de nieuwe motor die ze in mijn auto gestopt hebben", aldus Vandoorne tegenover HLN. "Hij trilt dat het niet mooi meer is. En ik mis ook soepelheid, ‘driveability’ zoals ze in F1-jargon zeggen. Er valt bijna niet mee te rijden."

In Mexico wacht er een circuit met vele lange, rechte stukken. Nét daarom wilde McLaren absoluut nu de nieuwe motor steken omdat er de komende twee races mogelijk nog punten te verzamelen zijn. Maar zoals het er momenteel uitziet, kan er in de komende twee races nog wel eens een gridstraf volgen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws