F1-icoon Lauda en vader Verstappen halen uit: "Slechtste beslissing die ik ooit heb gezien" en "Willen ze racen of file rijden?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
F1-icoon Lauda en vader Verstappen halen uit: "Slechtste beslissing die ik ooit heb gezien" en "Willen ze racen of file rijden?"
Foto: © photonews

De beslissing om Max Verstappen van de derde naar de vierde plek terug te zetten, zorgde voor heel wat commotie bij omstaanders. Vader Jos Verstappen was er niet over te spreken, Niki Lauda evenmin.

Lauda, nochtans adviseur van grote concurrent Mercedes, kon geen begrip opbrengen voor de beslissing van de stewards om Verstappen te straffen. Die ging met een ultiem inhaalmanoeuvre in de laatste ronde Kimi Räikkönen nog voorbij, maar overschreed met zijn auto volledig het circuit. Het verdict was een tijdstraf en dus geen derde, maar wel een vierde plek.

'Sport kapotmaken'

"Dit is de slechtste beslissing die ik ooit heb gezien", doet Lauda zijn beklag. "Max deed niets verkeerd. We hebben het hier over coureurs, we rijden niet op de openbare weg. Het is belachelijk om de sport kapot te maken met dit soort beslissingen."

"Als het waar is dat wedstrijdleider Charlie Whiting hier opdracht voor heeft gegeven, dan zou hij direct ontslag moeten krijgen van de Formule 1", vult Jos Verstappen aan op de site van de coureur. "Willen ze racen of willen ze file gaan rijden? De enige die racet is Max, en dat is wat de mensen willen zien. Het is een belachelijke beslissing", is Verstappen senior duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws