OFFICIEEL: Fernando Alonso heeft na lang twijfelen dan toch een beslissing over toekomst genomen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Fernando Alonso heeft na lang twijfelen dan toch een beslissing over toekomst genomen
Foto: © photonews

Fernando Alonso heeft enkele dagen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin zijn beslissing over zijn toekomstplannen bekendgemaakt. De voormalige wereldkampioen zal ook volgend jaar aan de zijde van Stoffel Vandoorne te zien zijn.

Alonso twijfelde lang om te blijven, vooral door de problemen met de Honda-motor. Het feit dat Renault de nieuwe motorleverancier wordt, heeft wellicht een invloed gehad om de beslissing om langer bij McLaren te blijven.

"Het is fantastisch dat ik mijn relatie met iedereen van McLaren kan verderzetten", zegt Alonso in een eerste reactie. "Mijn hart vertelde me dat ik moest blijven, want ik voel me hier echt thuis. Dit is een fantastische ploeg. Er heerst hier een warmte die ik bij geen enkele andere ploeg in de F1 ervaren heb."

"En ook belangrijk: McLaren heeft de technische kunde en de financiële middelen om opnieuw races en WK's in de F1 te winnen. Ook al waren de laatste seizoenen niet erg gemakkelijk, we zijn nooit vergeten wat het was om te winnen. Hopelijk gebeurt dat snel opnieuw", aldus de Spanjaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws