Na bemoedigende prestaties in Maleisië en Singapore: "Een race om snel te vergeten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Na bemoedigende prestaties in Maleisië en Singapore: "Een race om snel te vergeten"
Foto: © photonews

Na twee bemoedigende prestaties in Singapore en Maleisië (en twee zevende plaatsen) knoopte Stoffel Vandoorne in Japan aan met een veertiende plek. Het was een moeilijke race, zeker nadat hij al in de eerste ronde door Kimi Räikkönen aangetikt werd.

"We hebben enkele goede races gehad, maar dit was er eentje om echt snel te vergeten", aldus Vandoorne. "Ik kend een aanvaardbare start. Toen we in de tweede bocht kwamen - en iedereen ruimte begon te zoeken - werd ik geraakt door Kimi (Räikkönen). Het was denk ik niet met opzet. Het waren auto's op de verkeerde plaats en op het verkeerde ogenblik."

Het werd uiteindelijk een moeilijke race voor Vandoorne. "Vanaf dan werd het een moeilijke namiddag voor mij. Ik viel terug naar achter en reed gewoon mijn eigen race tot aan de vlag. Suzuka blijft wel een speciale plek, dus het is spijtig dat we niet voor een goed resultaat konden zorgen voor al deze duizenden fans."

'Verdiende pauze'

De races in Maleisië en Singapore waren wél een succes voor Vandoorne. "Het team verdient een pauze na het Aziatische drieluik. Ze hebben geweldig werk geleverd de afgelopen drie GP's. Maar nu is het tijd om terug naar Europa te gaan en om uit te pakken in de laatste vier races", besluit de West-Vlaming.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws