Witte rook voor McLaren: nieuwe motorleverancier ligt zo goed als zeker vast voor 2018

Redactie
| 0 reacties
Witte rook voor McLaren: nieuwe motorleverancier ligt zo goed als zeker vast voor 2018
Foto: © photonews

Er zit al lang een serieuze barst in het huwelijk tussen McLaren en Honda. De ploeg van Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso is aan een dramatisch seizoen bezig door de kwaliteit van de Honda-motor. Maar het einde is in zicht tussen beide partijen.

Volgens verschillende bronnen is het nu zo goed als zeker. Renault zal volgend seizoen McLaren van een motor voorzien. Een officiële bevestiging is er nog niet, maar de deal is zo goed als rond. En dat betekent dat Fernando Alonso ook volgend seizoen bij McLaren zal rijden.

Sainz naar Renault

Al is er nog nieuws te rapen door de overstap van Renault van Toro Rosso naar McLaren. Carlos Sainz Jr, die momenteel voor de satellietploeg van Red Bull aan de slag is, zal de overstap maken naar Renault. Daar moet hij de teleurstellende Jolyon Palmer vervangen.

Honda zal volgend jaar dan weer Toro Rosso van een motor voorzien én krijgt de versnellingsbak van McLaren. Toro Rosso moest op zoek naar een nieuwe motorleverancier, want Renault mag slechts drie F1-teams van een motor voorzien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws