Hamilton rijdt autoritair naar de zege in Italië, problemen voor Vandoorne stoppen maar niet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Hamilton rijdt autoritair naar de zege in Italië, problemen voor Vandoorne stoppen maar niet
Foto: © photonews

Lewis Hamilton heeft met sprekend gemak de Grand Prix van Italië in Monza op zijn naam geschreven. Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde de race in mineur met een nieuw motorprobleem.

Vandoorne was aan een sterke inhaalrace bezig nadat hij vanop de 18e plek van start was gegaan. Maar zijn race liep opnieuw af op een absolute sisser door een nieuw motorprobleem. Daarover kan u HIER meer lezen. En ook zijn ploegmaat Fernando Alonso moest in het slot van de race zijn auto in de garage parkeren.

Hamilton zonder problemen

De race zelf was een saaie bedoening. Lewis Hamilton kreeg geen tegenstand van de Ferrari's en reed autoritair naar de zege, voor zijn ploegmaat Valtteri Bottas. Sebastian Vettel eindigde op meer dan een halve minuut van de Brit als derde, voor Daniel Ricciardo (Red Bull) en zijn Ferrari-ploegmaat Kimi Räikkönen.

Max Verstappen moest na zijn gridstraf en problemen in het begin van de race aan een heuse inhaalrace beginnen. De Nederlander reed, na enkele gevaarlijke manoeuvres, toch naar een tiende plek en een bijhorend WK-punt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws