Weer niks voor Stoffel: "Gewoon te traag", die wel nog deze drie kansen ziet dit seizoen: "Daar is power minder belangrijk"

Weer niks voor Stoffel: "Gewoon te traag", die wel nog deze drie kansen ziet dit seizoen: "Daar is power minder belangrijk"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne moest door een aantal wijzigingen aan de motor vanop de laatste plaats starten, maar kon zich door een cleane race nog opwerken naar de 14e stek. Toch heeft puntengewin er nooit ingezeten, daarvoor schoot de Honda-motor (alweer) tekort. Vandoorne baalde dan ook ...

"Het was een heel frustrerende race. Er is niet veel gebeurd en het was een droge race, dus het was moeilijk om een resultaat te rijden."

Temeer de Honda-motor alweer niet performant bleek: "Op de rechte stukken zijn we gewoon te traag, moeilijk om mensen af te houden op die manier. We hebben het maximale er misschien wel uitgehaald."

Rest de vraag: wat kan de rest van het seizoen nog geven, behalve dan misschien een testlabo voor volgend seizoen? "Monza wordt in ieder geval heel moeilijk, met een heel lang recht stuk. In Singapore, Brazilië en Abu Dhabi is power minder belangrijk, daar maken we misschien nog een kansje dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws