Verstappen baalt enorm: "Had nog voor podium kunnen gaan"

Redactie
| 2 reacties
Verstappen baalt enorm: "Had nog voor podium kunnen gaan"

Voor Max Verstappen is de GP van Bahrein net als bij Stoffel Vandoorne op een sisser afgelopen. Verstappen moest de strijd staken na een probleem met zijn remmen.

In de 13e ronde kreeg de Nederlander te maken met een remprobleem. "De remklauw linksachter werd veel te warm", legt Verstappen uit. "Ik remde en toen viel de druk van het pedaal weg. De wielen blijven dan blokkeren, waardoor je niet kunt stoppen. Dat was natuurlijk enorm teleurstellend. Zeker als je op zo’n goede positie rijdt, waarbij je nog voor het podium had kunnen gaan."

Nochtans had Verstappen na P6 een erg goede start in Bahrein. "Bij de start had ik iets te veel wielspin, maar daarna bleef zo lang mogelijk in de slipstream en koos ik de goede lijn in bocht één, waardoor ik goed uit kwam voor de volgende. Op een gegeven moment zit je aan de binnenkant voor de volgende bocht en dan is het prima", klinkt het op zijn site.

'Mercedessen gepakt'

"Als we niet het remprobleem gehad zouden hebben, zouden we als tweede door zijn gekomen en hadden we allebei de Mercedesen gepakt. Dat zou heel goed zijn geweest. Ik denk dat dit circuit in Bahrein best goed voor ons was. In de race waren we redelijk goed op de banden. Dat is in Sochi niet het geval, aangezien je daar redelijk hard met je banden om kunt gaan. Het wordt afwachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws