Stoffel Vandoorne blikt na teleurstellend weekend in China vooruit op GP van Bahrein

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Stoffel Vandoorne blikt na teleurstellend weekend in China vooruit op GP van Bahrein

Na het teleurstellende weekend in China richt Stoffel Vandoorne zijn pijlen op de GP in Bahrein van komende zondag. Vandoorne weet dat er weinig progressie mogelijk zal zijn tegenover China, maar hoopt vooral meer rondjes te kunnen rijden.

Vorig jaar maakte Vandoorne zijn debuut in de F1 in Bahrein. Hij verving er zijn huidige ploegmaat Fernando Alonso. "Ik heb heel wat goede herinneringen aan de GP van Bahrein na het weekend in 2016", klinkt het. "We zijn nu een jaar verder en ik heb al heel wat meer ervaring opgedaan in die 12 maanden. Het zal dit jaar moeilijk worden, maar we zullen zoals altijd ons best doen."

In China verliep het allemaal wat moeizaam, mede door de slechte weersomstandigheden. "Het weer zal in Bahrein beter zijn dan in China, dus ik hoop zoveel mogelijk rondjes te kunnen rijden tijdens het weekend. Het helpt natuurlijk dat ik dit track heel goed ken. Ik won er bovendien al twee keer in de GP2 in 2015."

"We hadden sowieso een moeilijk weekend verwacht in China"

"We hadden sowieso een moeilijk weekend verwacht in China en ik weet niet of het veel beter zal worden in Bahrein. Er is slechts een week tussen na China en daarin kunnen we niet veel veranderingen doen. De auto wordt beter en beter en zowel Fernando als ikzelf voelen heel wat vertrouwen. Dus we moeten zien wat er mogelijk is op dit circuit", besluit Vandoorne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws