Max Verstappen reageert na weergaloze inhaalrace en podiumplek in China

Redactie
| 1 reacties
Max Verstappen reageert na weergaloze inhaalrace en podiumplek in China

Na de kwalificaties zag het er niet bepaald rooskleurig uit voor Max Verstappen, want de Nederlander moest vanop de 16e positie starten. Maar na alweer een indrukwekkende race nestelde Verstappen zich toch nog op het podium.

En dat toverde een grote glimlach op het gezicht van Verstappen na de race. "Ik ben natuurlijk erg blij om op het podium te staan", liet Verstappen na de race weten. "Dit had ik niet verwacht, vooral niet nadat ik als zestiende moest starten. Het was erg uitdagend. Ik denk dat ik in de eerste ronde iets van negen auto’s inhaalde, daar was ik erg tevreden over."

"Dit had ik niet verwacht, vooral niet nadat ik als zestiende moest starten"

"Daarna reed ik een goede race en ik denk dat we ook de perfecte keuzes hebben gemaakt met de pitstops. De auto had wel iets teveel onderstuur, wat niet ideaal was. Ik heb gisteren in de kwalificatie niet veel kunnen rijden om de balans goed te krijgen, vandaar dat ik de auto voorzichtig naar de finish moest brengen."

In de slotfase vocht Verstappen nog een beklijvend duel uit met ploegmaat Ricciardo voor het podium. Al had hij ook nog last van de Fransman Romain Grosjean. "Ik wilde gewoon vrije lucht. Ik had al moeite met de voorbanden en dit hielp zeker niet, maar uiteindelijk eindigden we toch nog op het podium. Ik ben heel tevreden", klinkt het tevreden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws