Red Bull strijdvaardig, maar... "Het gat is best groot"

Redactie
| 0 reacties
Red Bull strijdvaardig, maar... "Het gat is best groot"

Alle coureurs zijn ondertussen in China voor de vrije trainingen die vanaf morgen gereden worden. Max Verstappen hoopt na de vijfde plaats in China een nieuwe stap te zetten met Red Bull.

Na de vijfde plek in Melbourne en de opgave van ploegmaat Ricciardo, is de sfeer nog steeds goed laat Verstappen weten. "Natuurlijk moeten we ons verbeteren, maar dat is hoe de situatie op dit moment is", klinkt het. "We werken hard om nieuwe onderdelen op de auto te krijgen en onze snelheid te verbeteren, zodat we wat dichter bij de beste twee teams zitten."

Vertrouwen

Een datum kan de jonge Nederlander daar niet op plakken. "Het is moeilijk om dat te zeggen. Het gat is best groot, maar ik heb er vertrouwen in dat we het de komende races kunnen verkleinen zodat we binnen een seconde zitten. Daarna zien we hoe het gaat als we de grotere upgrades krijgen, waaronder die voor de motor."

"We kunnen de algemene balans van de auto verbeteren. Tijdens de kwalificatie voelde het best goed, maar we hebben simpelweg meer grip en vermogen nodig. Het zit hem een beetje in beide. Je probeert een efficiënte auto voor het rechte stuk te maken om het tekort aan vermogen te compenseren", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws