Stoffel Vandoorne blikt vooruit naar zijn tweede GP van het nog prille seizoen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Stoffel Vandoorne blikt vooruit naar zijn tweede GP van het nog prille seizoen

De eerste race van het F1-seizoen draaide in Melbourne uit op een ontgoocheling voor Stoffel Vandoorne, al kon hij zijn McLaren-Honda als laatste wel over de finish krijgen. Nu kijkt de West-Vlaming uit naar de race van komend weekend in China.

"Ook al was de race in Australië een teleurstelling, voor mij was het toch een grote stap in mijn carrière", laat Vandoorne weten. "Ik ben blij dat ik mijn eerste officiële start als coureur van McLaren-Honda achter de rug heb. Ik heb heel wat geleerd door te reageren op de verschillende uitdagingen die je in het weekend tegenkomt."

Zijn ploegmaat Fernando Alonso finishte niet, Vandoorne moest het met de laatste plek doen. "Dat is niet wat we wilden. In China zal het opnieuw moeilijk worden, maar we zullen proberen om er het maximum uit te halen. Het is een nieuw circuit voor mij, maar ik kijk er naar uit om er een eerste keer te rijden."

"In China zal het opnieuw moeilijk worden, maar we zullen proberen om er het maximum uit te halen"

Het is volgens onze landgenoot alvast een andere soort GP dan in Melbourne. "Het is heel anders dan in Australië. Het is een mix van lange rechte stukken en bochten waar je erg traag moet rijden, dus het is een leuke mix. Hopelijk kan ik veel tijd op het circuit doorbrengen en dan zullen we zien wat de rest van het weekend brengt", besluit Vandoorne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws