'Bottas heeft het niet slechter gedaan dan als Rosberg in Australië zou gereden hebben'

Redactie
| 1 reacties
'Bottas heeft het niet slechter gedaan dan als Rosberg in Australië zou gereden hebben'

Valtteri Bottas maakte afgelopen weekend zijn debuut voor Mercedes in de Formule 1. De opvolger van wereldkampioen Nico Rosberg werd meteen derde en dat was best naar de zin van adviseur Niki Lauda.

De Finse coureur moest enkel Sebastian Vettel en zijn ploegmaat Lewis Hamilton voor zich dulden in Melbourne. "We hebben de juiste keuze gemaakt", aldus F1-icoon Niki Lauda. "Ik verwachtte dat Bottas met de hulp van het team sneller zou worden, en dat werd hij ook. Hij was het hele weekend een sensatie."

"Ik denk niet dat hij het slechter zou hebben gedaan dan Nico Rosberg als Nico hier had gereden", citeert Sporza de Oostenrijker. Ook Bottas zelf was best tevreden over zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg. Het was een goed begin met Mercedes", klinkt het.

'Geen slecht debuut'

"Ik deed niet alles perfect, maar het was mijn eerste kwalificatie met dit team en het parcours ligt mij niet echt. Het was geen slecht debuut met het team, maar ik heb wel enkele puntjes die ik zal meenemen naar de volgende races om beter te doen. Ik kijk er naar uit", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws