Verstappen tevreden ondanks vijfde plek: "Resultaat is beter dan verwacht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Verstappen tevreden ondanks vijfde plek: "Resultaat is beter dan verwacht"

Max Verstappen eindigde in de eerste Grote Prijs van het seizoen als vijfde in Australië. Voor de Nederlander was het resultaat beter dan verwacht.

En dus was Verstappen achteraf al bij al tevreden. "Ik denk dat dit zeker het beste is wat we vandaag hadden kunnen doen", opent Max Verstappen. "Het resultaat is misschien zelfs beter dan verwacht, want de snelheid in de race was beter dan in de kwalificatie."

Goede start

Over zijn start was de Nederlander ook blij. "De start was goed. Ik voelde al meteen toen ik de pits uit reed dat de koppeling goed oppakte. Ik moest me toen alleen focussen om snel te reageren en de koppeling goed los te laten en dat lukte allemaal, daarom was de start prima."

"Jammer genoeg zat ik bij het uitkomen van de eerste bocht een beetje te dicht achter de Mercedes, die geen auto voor zich had en dus betere tractie had uit de bocht. Daarna was het heel moeilijk aansluiten. Qua snelheid zat het wel goed, maar als je twee seconden achter iemand zit dan wordt het gewoon moeilijk, dan verlies je grip", besluit Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws