Ontgoochelende kwalificaties voor Vandoorne, Hamilton heeft poleposition beet

Redactie
| 2 reacties
Ontgoochelende kwalificaties voor Vandoorne, Hamilton heeft poleposition beet

In Melbourne zijn de kwalificaties gereden voor de eerste Grote Prijs van het nieuwe F1-seizoen. Stoffel Vandoorne zal zondag vanop de 18e rij starten, de poleposition gaat naar Mercedes-rijder Lewis Hamilton.

Stoffel Vandoorne moest met zijn McLaren in moeilijke omstandigheden aan de slag. Door een probleem met de brandstof van de auto was er werk voor de mecaniciens en onze landgenoot had slechts één rondje om een goede chrono neer te zetten. Na Q1 viel hij uiteindelijk al af met een 18e plek.

In de derde en laatste oefensessie reed Vandoorne nochtans de 15e tijd en kwam hij erg dicht bij zijn ploegmaat Fernando Alonso. De Spanjaard zal morgen dan weer vanaf de 13e positie starten. De poleposition in Australië is voor de Brit Lewis Hamilton.

Crash Ricciardo

Hij bleef Ferrari-coureur Sebastian Vettel en zijn ploegmaat Valtteri Bottas voor. Kimi Räikkönen legde beslag op de vierde plek. Thuisrijder Daniel Ricciardo parkeerde zijn bolide dan weer in de banden, maar hield er geen verwondingen aan over. Zijn jonge ploegmaat Max Verstappen start zondag als vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws