Vandoorne van laatste naar 17e plek in Melbourne, Hamilton autoritair de snelste

Redactie
| 7 reacties
Vandoorne van laatste naar 17e plek in Melbourne, Hamilton autoritair de snelste

In Melbourne zijn afgelopen nacht de eerste twee oefensessies in de GP van Australië gereden. Voor Stoffel Vandoorne begon het in mineur, al deed hij in de tweede oefensessie toch iets beter.

Stoffel Vandoorne eindigde in de eerste oefensessie troosteloos laatste van de 20 coureurs met een tijd van 1'28"695. Het liep dus, net zoals de voorbije weken, erg stroef bij McLaren-Honda. De toptijd werd in de eerste rondjes neergezet door Lewis Hamilton en Mercedes, met een prima chrono van 1'24"220.

Valtteri Bottas deed het ook prima en eindigde tweede, op ruim een halve seconde van zijn Britse ploegmaat. Daarachter legde Red Bull (met Verstappen op vier) beslag op plaatsen drie en vier, de vijfde en zesde plek waren voor Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel.

Beterschap

In de tweede oefensessie legde Vandoorne 30 rondjes af met zijn McLaren-bolide. Daarin liep het dan toch iets beter voor Vandoorne, die uiteindelijk als 17e eindigde met een tijd van 1'26"608. Opnieuw was de toptijd voor Hamilton, die Vettel en Bottas voorbleef. Alonso deed het dan weer beter dan onze landgenoot met een 12e plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws