De 'egoïst' in Stoffel Vandoorne: "Zijn auto is zijn lief"

Redactie
| 0 reacties
De 'egoïst' in Stoffel Vandoorne: "Zijn auto is zijn lief"
Foto: © photonews

Autocoureurs rijden voor hun eigen prijzen en zijn dus niet snel geneigd om cadeautjes aan elkaar uit te delen. Je kan het soms zelfs egoïstisch noemen, zo ook bij onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Patrick Vandoorne had het in gesprek met HNB over zijn zoon Stoffel. "Hij is een grote egoïst, ja", zegt hij zonder enige twijfel. "Maar dat is elke rijder. Geen enkele van die kerels zal iets ondernemen of verklaren dat een andere rijder een voordeel kan bezorgen. Bovendien: hij is altijd met zijn vak bezig. Zijn volledige agenda voor 2017 is ingevuld."

Geen tijd voor een lief

"Met de races uiteraard, maar ook met trainingssessies, ritjes met de simulator, sponsorverplichtingen. Tijd voor een lief? Zijn auto is zijn lief", is Vandoorne senior duidelijk. De vader van Vandoorne was er zelf niet bij toen zoonlief zijn eerste race in de Formule 1 reed.

"Ik had er zijn testen voor de Superformula in Okoyama bijgewoond. Stoffel moest als F1-reserverijder sowieso naar Bahrein, maar van op de luchthaven van Tokio belde hij me: Pa, 'k moe riën. Veel kon ik er niet op zeggen. Meer dan een Stel het wel kwam er niet uit. Ik heb nadien nog alles geprobeerd om erbij te zijn, maar er waren geen vluchten meer beschikbaar", baalde de vader van de F1-coureur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws