Verstappen duidelijk over trainingen: "Belangrijk dat ik fysiek sterker ben dan vorig jaar"

Redactie
| 0 reacties
Verstappen duidelijk over trainingen: "Belangrijk dat ik fysiek sterker ben dan vorig jaar"

Binnen exact negen dagen wordt het nieuwe Formule 1-seizoen opnieuw op gang getrapt met de GP van Australië in Melbourne. Max Verstappen lijkt er klaar voor en is alvast sterker getraind dan vorig seizoen.

Dat heeft alles te maken met de hogere snelheid van de auto's het komende seizoen. "De auto’s zijn dit jaar een stuk sneller geworden en een stuk zwaarder om te besturen, omdat je harder door een bocht kan", opent Verstappen bij Metro. "Daarom is het dus belangrijk dat ik natuurlijk fysiek sterker ben dan vorig jaar."

Langer en zwaarder

Er is dus ook een zwaar schema voor de Nederlander, met twee trainingen per dag. "Mijn trainingsschema wordt samengesteld door mijn personal trainer die ik al sinds eind 2014 heb. Mijn schema is vergelijkbaar met vorig jaar, alleen zijn de trainingen langer en zwaarder. Per dag train ik sowieso twee keer drie à vier uur."

"'s Morgens vaak cardio en dan in de middag een fysieke training met gewichten. Maar ik mag weer niet te veel aan die gewichten hangen, want dan word ik te zwaar. Dus dat delen we een beetje op. En het hangt er vanaf wat ik de dag ervoor heb gedaan. Als je last van je benen hebt, ga je de dag erna niet fietsen. Dan ga je eens wat andere dingen doen", besluit Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws