"Inhalen in 2017 moeilijker in de F1? Helemaal niet!"

Redactie
| 0 reacties
"Inhalen in 2017 moeilijker in de F1? Helemaal niet!"

Volgens de ingenieurs van het F1-team van Red Bull kunnen de nieuwe bredere bolides er voor zorgen dat inhalen in 2017 eenvoudiger zal zijn dan in 2016.

"Hoe meer downforce de wagens produceren, hoe meer ze op het vlak van 'drag' beïnvloed kunnen worden door andere wagens. De nieuwe wagens kunnen dan ook eventueel dichter achter hun voorligger rijden en op het rechte stuk de slipstream gebruiken. Op dat vlak zou het inhalen dus eenvoudiger kunnen worden," zegt Dan Fallows, het hoofd van de aerodynamica-afdeling van Red Bull Racing.

"De 2017-wagens zullen er zeker en vast agressiever uitzien. De wagens zullen breder zijn en er meer als een 'gespierde' wagen uitzien, vooral ook door de bredere banden," aldus Pierre Wache, hoofd van de afdeling 'performance engineering' bij Red Bull. "Een van de gevolgen van een bredere wagen is dat het normaal moeilijker is om in te halen."

"Door het aerodynamisch effect dat je verkrijgt, alsook de hoeveelheid 'drag' dat er zal zijn, zal er meer tijd doorgebracht worden op de rechte stukken, waardoor er meer opportuniteiten zullen zijn om daar in te halen," besluit Wach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws