De adelbrieven van Stoffel: Veelwinnaar naar de F1

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De adelbrieven van Stoffel: Veelwinnaar naar de F1
Foto: © SDG

Met Stoffel Vandoorne staat er volgend seizoen eindelijk opnieuw een Belg op de startgrid van, als er geen ongelukken gebeuren, het volledige F1-seizoen. Hij is ambitieus, én terecht zo blijkt.

Wat we precies mogen verwachten van Stoffel Vandoorne, hangt sterk van de wagen van McLaren af. Leveren ze een meesterwerk af, ginds in die fabriek in Engeland, is er veel mogelijk. Héél veel. Vandoorne kan immers mooie adelbrieven voorleggen.

Sinds hij de overstap van Karting maakte, kon hij enkel in 2011 geen race winnen. In alle andere jaren reeg hij de overwinningen en podiumplaatsen aan elkaar, met als hoogtepunt zijn titel in de GP2 met maar liefst zeven overwinningen.

Het is niet de enige titel die Stoffel kon pakken. Hij kwam, zag en overwon in zijn eerste en enige jaar in de F4. Na het inloopjaar in de Formule Renault 2.0 mocht hij ook daar op het hoogste schavotje plaatsnemen.

Van de 111 races die hij in zijn carrière reed, eindigde hij meer dan de helft, 60 om precies te zijn, op het podium. Met 27 zeges in totaal letten ze volgend seizoen beter op in de Formule 1. Wij zijn alvast fan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws