Bottas toont zich nog eens van beste kant en verzilvert kanonstart, Mercedes heeft al één wereldtitel binnen
Redactie
| 2 reacties

Mercedes wereldkampioen bij constructeurs na zege van Bottas in Suzuka

Bottas toont zich nog eens van beste kant en verzilvert kanonstart, Mercedes heeft al één wereldtitel binnen
Foto: © photonews

Het was een beetje op een onconventionele manier dat de GP van Japan verloop, met kwalificaties en de race zo kort op mekaar. In de kwalificaties deden de Ferrari's het nog het best, maar bij de start van de race werden ze koud gepakt door Bottas.

In de door de supertyfoon uitgestelde kwalificatiesessie vloog Vettel naar de polepositie, voor Leclerc en Bottas. De polesitter schoot echter slecht uit de startblokken. Dat kon niet gezegd worden van Bottas, die meteen voorbij Leclerc en Vettel naar de leiding snelde.

OPGAVE VERSTAPPEN

In een duel om de derde plaats ging Verstappen even voorbij Leclerc, maar beide wagens raakten elkaar waardoor de Nederlander teruggeslagen werd naar het achterveld. Na vijftien ronden zat het er zelfs helemaal op voor de Nederlander. Leclerc kwam er vanaf met de vervanging van zijn voorvleugel.

HAMILTON TOCH NOG EENS DE PITS IN

Bottas had inmiddels al een mooie voorsprong uitgebouwd ten opzichte van Vettel. Hamilton kwam op de derde plaats te liggen. De Brit schakelde over op mediums, maar bij Mercedes beseften ze dat hij niet zou kunnen uitrijden met één pitstop. Tien rondeN voor het einde ging Hamilton een tweede keer de pits in, waardoor de posities uit de top drie weer hersteld werden: Bottas op één, met achter hem eerst Vettel en dan Hamilton.

Het werd nog een spannend duel tussen Vettel en Hamilton om plaats twee, maar de Duitser gaf zijn plaats niet meer af. Een mooie overwinning alleszins voor Bottas. De Fin helpt Mercedes zo mee om de wereldtitel bij de constructeurs veilig te stellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws