Max Verstappen speelt tweede plek kwijt door tijdstraf: "Zag dat Lewis het op bepaalde momenten moeilijk had"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Max Verstappen ondanks tijdstraf en vierde plek toch tevreden na GP van Monaco

Max Verstappen speelt tweede plek kwijt door tijdstraf: "Zag dat Lewis het op bepaalde momenten moeilijk had"
Foto: © photonews

De GP van Monaco had veel mooier kunnen aflopen voor Max Verstappen, want door een tijdstraf werd hij van de tweede naar de vierde plek teruggezet. Desondanks was 'Mad Max' toch tevreden.

"Het is jammer van de tijdstraf, maar ik heb vandaag alles gegeven om Lewis voorbij te gaan", aldus Verstappen. "Ik wist dat hij op zachtere banden reed en langzamer moest rijden om deze te sparen. Ik begon na onze pitstops dan ook te pushen. Lewis moest hierdoor weer harder gaan rijden, waardoor zijn banden het zwaar kregen. Ik zag dat hij het op bepaalde punten moeilijk had en kon vanaf dat moment ook gaan aanvallen."

Maar het grote probleem in Monaco blijft natuurlijk aanvallen. "Het probleem was dat je bij het ingaan van de tunnel niet dicht genoeg achter je voorganger zit om een aanval te kunnen plaatsen, dus ik heb gewoon geprobeerd om de druk erop te houden. Ik zat met mijn voorvleugel zowat tegen de onderkant van zijn vloer aan, maar je kan hier gewoon niet inhalen. Met een paar ronden te gaan probeerde ik het nog, maar we raakten elkaar hierbij heel even."

Toch tevreden

Ondanks die toch wel teleurstellende vierde plek kijkt de Nederlander toch met een goed gevoel terug op het weekend. "Het is jammer, want we hadden het de hele race eigenlijk dik verdiend. We waren ook echt snel. Ik heb desondanks een leuke race gehad en als je kijkt naar onze snelheid en prestaties, hebben we het gewoon goed gedaan", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws