Lewis Hamilton gaf zichzelf geen schijn van een kans met nog 20 rondjes te gaan: "Vandaag keek Niki met mij mee"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Lewis Hamilton eert Niki Lauda na zege in Monaco

Lewis Hamilton gaf zichzelf geen schijn van een kans met nog 20 rondjes te gaan: "Vandaag keek Niki met mij mee"
Foto: © photonews

Het was de vierde overwinning van het seizoen voor Lewis Hamilton, maar zeker niet de makkelijkste. Zijn 77e overwinning in een GP kwam er na bloed, zweet en tranen. En een auto die niet in zijn voordeel speelde. De zege werd opgedragen aan F1-legende Niki Lauda.

Hamilton kreeg in Monte Carlo met een te duchten Max Verstappen te maken. "Het was één van de zwaarste GP's uit mijn carrière. Het was zo intens", bekende Hamilton na zijn overwinning.

"Met nog 20 rondjes te gaan, dacht ik dat er geen kans was dat ik het zou volhouden tot het einde. Ik had een zwaar gevecht met de auto en ik dacht dat ik ging crashen. Mijn banden waren volledig weg en ik had het bijzonder moeilijk om de auto op het circuit te houden."

Lauda

Gelukkig stond Niki Lauda de Britse wereldkampioen bij. De Oostenrijker overleed vorige maandag, ook voor Hamilton een opdoffer. "Ik dacht bij mezelf: 'wat zou Niki doen?' Ik heb er alles aan gedaan en alles gegeven. Ik moest gewoon gefocust blijven en geen fouten maken. Vandaag keek Niki met me mee. Ik wilde hem niet teleurstellen. Hij was dicht bij mijn hart. Vandaag stond alles in het teken van Niki."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws