Max Verstappen tevreden met nieuwe podiumplek: "Moeilijk te verdedigen met een Ferrari achter je"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Max Verstappen tevreden met derde plek in de GP van Spanje

Max Verstappen tevreden met nieuwe podiumplek: "Moeilijk te verdedigen met een Ferrari achter je"
Foto: © photonews

Max Verstappen heeft zijn tweede podiumplek van het seizoen beet. In de GP van Spanje legde de Nederlander met zijn Red Bull beslag op de derde plek. En daar kon Verstappen best mee leven.

Verstappen opende sterk in Spanje en finishte uiteindelijk na de twee Mercedessen, die opnieuw oppermachtig waren. "Het was een goede wedstrijd", zegt Verstappen. "Ik had een goede start, maar het was hectisch in de eerste bocht. Toen ik Vettel en de Mercedessen samen de eerste bocht in zag duiken, hield ik me in, waardoor ik weer goed zat voor bocht drie."

"Ik kon buitenom voorbij Sebastian en zo van P5 terug naar P3. Dat was goed, want uiteindelijk vormt dat wel je wedstrijd. Hierna kon ik mijn eigen ritme rijden." 

Mercedes te snel

Aan Mercedes is er werkelijk niets te doen. Het is voor de silver arrows al de vijfde één-twee van het seizoen. "De Mercedessen waren vandaag te snel, maar dat wist iedereen wel denk ik. Ik kon mijn eigen race rijden en we waren competitief. De snelheid was goed en ik ben blij om op het podium te staan. We kunnen daarnaast weer een mooi aantal punten bijschrijven", aldus 'Mad Max'

Verstappen hield knap Vettel achter zich. "We wisten dat het moeilijk verdedigen is als er een Ferrari achter je zit. Ik moest dus alle beschikbare kracht in de motor gebruiken op het rechte stuk, maar het kwam goed."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws