Fernando Alonso test nieuwe McLaren-bolide en komt tot opvallende conclusie
Redactie
| 1 reacties

Fernando Alonso test nieuwe bolide en ziet McLaren een nieuwe stap zetten

Fernando Alonso test nieuwe McLaren-bolide en komt tot opvallende conclusie
Foto: © photonews

Fernando Alonso mag dan niet meer actief zijn in de Formule 1, toch zat hij recent nog in de bolide van McLaren voor enkele testritten. En de Spaanse ex-wereldkampioen kwam tot een opvallende conclusie.

Alonso blijft actief als testrijder voor de Britse renstal en reed enkele rondjes in Bahrein. De conclusie was alvast duidelijk: de Spanjaard spreekt over een betere auto dan het materiaal dat hij en Stoffel Vandoorne de voorbije jaren ter beschikking kregen. 

"Op elk vlak heeft McLaren een stap vooruit gezet", citeert Sporza Alonso. "De auto heeft meer grip, is sneller op de rechte stukken en de motor is veel performanter. Je voelt aan alles dat het in de goeie richting gaat en dat we dichter bij de toppers zitten. Deze auto is veel beter."

'Nog stappen zetten'

In Bahrein snelde het toptalent Lando Norris naar de zesde plek. Een knappe prestatie, maar volgens Alonso is er nog werk aan de winkel. "Om echt mee te doen met de topteams moeten we nog stappen zetten. Maar de eerste stappen zijn gezet en deze auto heeft een goeie basis om voort ontwikkeld te worden", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties