Wereldkampioen Hamilton komt met verklaring voor opvallende wending
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Hamilton stelt hoge snelheid van Ferrari vast op rechte stukken

Wereldkampioen Hamilton komt met verklaring voor opvallende wending
Foto: © photonews

De ene Grote Prijs is de andere niet. Dat lijkt ook wereldkampioen Lewis Hamilton te beseffen. In Melbourne kwam Ferrari er totaal niet aan te pas, maar in Bahrein is het een heel ander verhaal. De race moet uiteraard nog gereden worden, maar Hamilton komt toch al met enkele verklaringen.

De Mercedes-rijder moest zich tijdens de kwalificaties tevreden stellen met de derde plek. Ferrari bezet de eerste startrij. "We hebben een ongelooflijke snelheid bij de Ferrari's gezien", liet Hamilton optekenen na de kwalificaties. "Ze haalden een serieuze snelheid op de rechte stukken. Dat is waar we heel wat tijd verloren."

AANZIENLIJK VERLIES IN EERSTE SECTOR

Dat is volgens de Brit ook wat voor zo'n verschil zorgt in vergelijking met de GP van Australië. "Op de één of andere manier hebben ze iets gevonden waarmee ze heel veel snelheid halen op de rechte stukken. In de eerste sector verloren we twee of drie tienden, wat echt aanzienlijk is."

Het is ook wel niet voor het eerst dat de track in Sakhir Mercedes voor enkele uitdagingen stelt. "Ik denk dat het een circuit is dat de voorbije jaren, om welke reden dan ook, niet zo goed bij onze wagen paste." Al bij al is Hamilton wel tevreden dat hij de schade nog kon beperken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties