"Ik vind Mick Schumacher niet zo goed als Stoffel Vandoorne, alleen krijgt hij meer kansen en meer middelen"
Redactie
| 4 reacties

Bas Leinders vindt Mick Schumacher zeker niet beter dan Stoffel Vandoorne

"Ik vind Mick Schumacher niet zo goed als Stoffel Vandoorne, alleen krijgt hij meer kansen en meer middelen"
Foto: © photonews

Het is nu ook officieel bekend dat Mick Schumacher in Bahrain rondjes mag rijden met een Ferrari en met de bolide van zusterploeg Alfa Romeo. "Mick heeft meer middelen en kansen dan Stoffel Vandoorne", zegt Bas Leinders.

Leinders was zelf actief als testrijder bij Minardi. Het staat in de sterren geschreven dat de zoon van Michael Schumacher ooit actief zal zijn in de F1. "De eerste race van Mick in de F1 zal hoogstwaarschijnlijk niet dit seizoen zijn", zegt Leinders bij Sporza. "Dit seizoen rijdt hij F2. Als hij daar goed presteert, bestaat de kans dat hij in 2020 écht in de F1 zit. Want dat hij in de F1 terechtkomt, staat bijna als een paal boven water."

"Schumacher krijgt nu de kans om te testen. In de F1 moeten vaak nieuwe onderdelen en de afstellingen van de auto getest worden. De F1-rijders kunnen en willen dat zelf, maar tegelijkertijd willen de teams de kans geven aan jonge rijders. Neem bijvoorbeeld Charles Leclerc, die op deze manier bij Ferrari terechtgekomen is als opvolger van Kimi Räikkönen."

Achternaam

Maar natuurlijk heeft Mick Schumacher het voordeel dat hij zijn achternaam mee heeft. "Halfweg vorig seizoen pas is Schumacher wedstrijden beginnen te winnen. Dat was in juli in Spa. Ervoor stak hij er niet bovenuit. Maar daarna is hij de zeges aan elkaar beginnen te rijgen. Hij is dus goed", geeft de Limburger toe. 

"Hij kan zich in de beste omstandigheden ontwikkelen, door zijn naam en het budget dat daarmee gepaard gaat. Maar ik vind Mick Schumacher niet zo goed als Stoffel Vandoorne, alleen krijgt hij meer kansen en meer middelen", besluit Leinders. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties