Sensatie in IndyCar: tweede manche levert allerjongste winnaar ooit op
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Colton Herta wint op zijn achttiende IndyCar-manche in Austin

Sensatie in IndyCar: tweede manche levert allerjongste winnaar ooit op
Foto: © photonews

De Formule 1 mag dan ook dit jaar een GP van de Verenigde Staten organiseren, ook de IndyCar blijft nog altijd enorm populair in Amerika. Daar waren ze dit weekend toe aan de tweede manche. Er stond in Austin geen maat op de 18-jarige Connor Herta, de jongste winnaar ooit in de IndyCar.

Het was nochtans de veteraan Will Power die vanop de pole vertrok. De Australiër haalde echter het einde van de race niet. Zo lag er een kans voor een jonkie als Herta en die greep ze met beide handen. De Amerikaan, uitkomend voor Harding Steinbrenner, bleef zijn landgenoten Newgarden en Hunter-Reay voor.

Nooit was er een jongere coureur die een manche van de IndyCar op zijn naam schreef. De vorige recordhouder was Graham Raal, die op zijn negentiende zijn eerste overwinning boekte. Wat de prestatie van Herta nog frappanter maakt, is dat het pas zijn derde IndyCar-race ooit was.

NU NAAR ALABAMA

Uitkijken of dit in de volgende races een vervolg krijgt. In de eerste manche dit jaar was de overwinning naar Newgarden gegaan. De volgende wedstrijd staat binnen twee weken op het programma. Dan wordt er gereden in Alabama.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/09/2019 Belgian GP (Spa-Francorchamps)
08/09/2019 Italian GP (Monza)

Nieuwste reacties