Verstappen merkt verschil op tussen aanpak Red Bull en die van andere teams
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Max Verstappen wijst erop dat Red Bull slechts één set banden gebruikte

Verstappen merkt verschil op tussen aanpak Red Bull en die van andere teams
Foto: © photonews

Met Lewis Hamilton op de pole krijgt het nieuwe F1-seizoen bij de start alvast een vertrouwd beeld. Max Verstappen moet in Melbourne vertrekken vanop de vierde positie en daar kan hij eigenlijk wel mee leven. Te meer omdat Red Bull de kwalificaties toch iets anders aanpakte.

"Ik ben blij met hoe de kwalificatie gegaan is", zegt Verstappen op de site van Red Bull. "Nadat we vooral deze ochtend enkele problemen kenden, was ik wat ongerust. De mannen hier en in de fabriek hebben goed samen gewerkt en ik denk dat we blij mogen zijn met een plek op de tweede startrij."

1 SETJE BANDEN GEBRUIKT

De Nederlander moest wel alles uit de kast halen. "Het was echt spannend in Q1 en op een stratencircuit als dit moet die eerste run er 'op' zijn. Ik had het geluk dat ik die tweede ronde op het bord kreeg en mijn tijd kon verbeteren. Het was nipt, vooral omdat we slechts één setje banden gebruikten, in tegenstelling tot vele anderen."

Verstappen kijkt er naar uit om te zien hoe ver zijn team echt staat. "Het was link om een goede balans te vinden, maar we moeten realistisch zijn en blij zijn met deze positie op de grid. De vierde plaats is beter dan we verwacht hadden. Het lijkt erop dat de banden het goed uithouden. Als we een propere start nemen, zullen we ontdekken wat we echt kunnen doen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/09/2019 Belgian GP (Spa-Francorchamps)
08/09/2019 Italian GP (Monza)

Nieuwste reacties