Verstappen weet niet goed wat te denken van nieuwe regel én: "Lastig om in te schatten waar we qua prestaties staan"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Max Verstappen vindt het moeilijk om in te schatten waar Red Bull staat bij begin seizoen

Verstappen weet niet goed wat te denken van nieuwe regel én: "Lastig om in te schatten waar we qua prestaties staan"
Foto: © photonews

Aftellen tot de start van het nieuwe Formule 1-seizoen, dat in Australië op gang wordt getrapt. Voor Max Verstappen is het aftellen, al is het nog wat afwachten hoe het met de nieuwe auto van Aston Martin Red Bull Racing gesteld is.

Grote verandering bij Verstappen en co, want vanaf dit seizoen rijdt Red Bull met een motor van Honda. Wat vindt Verstappen zelf van die nieuwe auto? "Dat zullen we nog zien", klinkt het op zijn website. "We hebben goede wintertests gehad, zonder al te veel problemen. Ik ben erg blij hoe er door iedereen werd samengewerkt, hetgeen belangrijk is en een goed begin was."

"Het integreren van de nieuwe power unit in het chassis leek ook geen problemen op te leveren, daar ben ik erg blij mee. Ik kon ook het grootste gedeelte van mijn programma afwerken, wat positief was. Maar waar we qua prestaties staan, is op dit moment nog lastig in te schatten. Ik heb in Barcelona geen tijd gehad om snelle runs te doen. We zijn blij met hetgeen we gedaan hebben."

Koffiedik kijken dus voor de 21-jarige Nederlander. "Natuurlijk kan het altijd beter, maar dat zal iedereen denken. We zullen tijdens de eerste races van het seizoen wel zien waar we staan."

Nieuwe regel

Dit seizoen krijgt de rijder met de snelste ronde (als hij in de top tien eindigt) een extra punt. Maar Verstappen weet nog niet goed wat hij daarover moet denken. "Het kan leuk zijn, maar het kan ook in je nadeel werken als je voor de titel in gevecht bent. Ik denk dat het afwachten is hoe dat zal uitpakken. Maar als team kun je daar zeker wat mee spelen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/09/2019 Belgian GP (Spa-Francorchamps)
08/09/2019 Italian GP (Monza)

Nieuwste reacties