Räikkönen verrast: "Door te feesten ben ik eigenlijk een betere Formule 1-piloot geworden"
Redactie
| 7 reacties

Räikkönen verrast: "Door te feesten ben ik dus eigenlijk een betere Formule 1-piloot geworden"

Räikkönen verrast: "Door te feesten ben ik eigenlijk een betere Formule 1-piloot geworden"

Kimi Räikkönen staat bekend als 'The Iceman', maar durft ook wel eens graag een glaasje te drinken of een feestje te bouwen. Het maakte hem naar eigen zeggen een betere rijder.

Räikkönen durft al wel eens van het nachtleven te proeven. "Ach, mijn reputatie op dat vlak wordt meestal als een grap gebruikt, maar ik denk eigenlijk dat het ook gewoon werkt", vertelt Räikkönen. "Ik heb dikwijls betere prestaties neergezet nadat ik gewoon mijn zin deed. In tegenstelling tot wanneer ik helemaal niets leuks deed of helemaal geen glas alcohol dronk."

Zomer van 2013

Vooral in 2013 deed de Fin die dit seizoen voor Sauber uitkomt hard zijn best. "Die zomer in 2013 was er eigenlijk vooral een van racen en feesten. Voor mij was het niets nieuw. Naar de buitenwereld toe is het misschien vreemd, maar voor mij was dat toen normaal", ctieert HLN Räikkönen. 

"Die vorm van ontspanning maakte me gewoon rustiger en zorgde ervoor dat ik nog meer moeite en concentratie in mijn wedstrijden stak, want na zo’n onderbreking was ik altijd wat onzeker in de wagen. Uiteindelijk heeft dat in veel gevallen mijn resultaten beter gemaakt. Door te feesten ben ik dus eigenlijk een betere Formule 1-piloot geworden", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/09/2019 Belgian GP (Spa-Francorchamps)
08/09/2019 Italian GP (Monza)

Nieuwste reacties