F1-rijder slechts voor 'twintig procent klaar' om straks in Melbourne te racen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Robert Kubica weet slechts twintig procent van wat nodig is voor eerste GP

F1-rijder slechts voor 'twintig procent klaar' om straks in Melbourne te racen
Foto: © photonews

Het blijft één van de meest prachtige verhalen in de Formule 1 of dat zou het toch moeten worden: de terugkeer van Robert Kubica als vaste rijder. De Pool kent echter nog altijd problemen om met zijn twee armen vol aan zijn stuur te draaien en bovendien is zijn team Williams er niet te best aan toe.

Fysiek is Kubica zo klaar als hij kan zijn om straks in Melbourne zijn grote comeback te maken. De malaise bij Williams is momenteel het grootste probleem. "Er bestaan nog veel vraagtekens", erkent hij aan Motorsport. "Dat is de situatie, ik kan die ook niet veranderen. Ik moet er vooral op persoonlijk vlak voor zorgen dat ik al het mogelijke doe."

Geen ideale voorbereiding dus met het oog op de Grote Prijs van Australië. "Nu ik na acht seizoenen terugkeer, weet ik misschien twintig procent van de dingen die ik zou moeten weten voor Australië. De rest is mij nog onbekend."

We moeten eerst zorgen dat de auto heel blijft 

Robert Kubica

Door de gebrekkige performance van het team tijdens de wintertest worden de eerste wedstrijden nog als testkilometers beschouwd. "Ik denk jammer genoeg van wel, ja. Mijn langste run is iets van vijftien ronden geweest. We moeten eerst zorgen dat de auto heel blijft."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/09/2019 Belgian GP (Spa-Francorchamps)
08/09/2019 Italian GP (Monza)

Nieuwste reacties