Ferrari komt met verklaring voor zware crash van Vettel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Kapotte velg lag aan basis van crash van Vettel

Ferrari komt met verklaring voor zware crash van Vettel
Foto: © photonews

De wintertests doen voorlopig veel goeds verhopen voor Ferrari. Hier en daar wordt Vettel al naar voren geschoven als topfavoriet voor een nieuwe wereldtitel. Al vloog de Duitser op de zesde testdag wel fameus de bocht uit. Geen nood: zijn team weet hoe het zover kon komen.

Het was in bocht drie van het circuit in Barcelona dat Vettel hard van de baan schoot en in de afzetting terecht geraakte. Na een medische controle bleek gelukkig dat de Ferrari-rijder heelhuids uit de crash was gekomen. Maar wat was er nu aan de hand met zijn wagen?

CONTACT MET 'EXTERN OBJECT'

Ferrari verduidelijkt één en ander in een persbericht. De crash werd veroorzaakt door een kapotte velg, linksvoor aan de SF90. Dat was dan weer een gevolg van een eerder contact met een 'extern object'. Vettel gaat vrijdag gewoon weer de baan op voor de laatste sessies.

Op vlak van snelheid stelt er zich geen enkel probleem voor Ferrari en een ander team dat het opvallend goed doet, is McLaren. Gisteren zette Carlos Sainz in zijn oranje bolide de snelste tijd neer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/09/2019 Belgian GP (Spa-Francorchamps)
08/09/2019 Italian GP (Monza)

Nieuwste reacties