Hamilton is weer een pole rijker, Vettel moet drie plaatsen goedmaken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lewis Hamilton ook in de Verenigde Staten op de pole

Hamilton is weer een pole rijker, Vettel moet drie plaatsen goedmaken

In de derde vrije training in de GP van de Verenigde Staten was Ferrari nog sneller dan Mercedes, maar in de kwalificaties kon Lewis Hamilton zoals gewoonlijk nog die extra push geven. De Brit vertrekt opnieuw vanaf de pole. Vettel kon wel de schade beperken.

De Duitser van Ferrari wist dat hij op de startgrid sowieso drie plaatsen achteruit moest, doordat hij tijdens de oefensessie niet genoeg vertraagde wanneer er een rode vlag was. Om niet nog voor de start van de race teveel averij op te lopen, was het dus zaak om de pole te pakken of toch op zijn minst tweede te worden.

Het werd dat laatste voor Vettel. Hamilton knalde immers naar een tijd van 1:32.237, goed voor een baanrecord. Maar logisch dat je daarmee de polepositie verovert. De eerste plaatsen achter hem waren weggelegd voor Ferrari-rijders Vettel en Räikkönen.

TORO ROSSO HELPT STOFFEL

Vettel weet alvast wat gedaan. Als Hamilton de race weet te winnen, dan moet Vettel tweede eindigen om het titelfeest van zijn concurrent uit te stellen. Dat wil zeggen: drie plaatsen winnen, want de Ferrari-man start door zijn straf op plaats vijf. Vandoorne was het traagst in de kwalificaties. Doordat Toro Rosso-rijders Gasly en Hartley het aantal motorvervangingen overschreden, gaat de Belg wel nog van start vanop plaats achttien.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws