Belgische testrijder in Formule E over Vandoorne: "Slimme stap, maar betwijfel of comeback in F1 mogelijk is"
Redactie
| 0 reacties

Sam Dejonghe vindt keuze van Stoffel Vandoorne voor Formule E slim

Belgische testrijder in Formule E over Vandoorne: "Slimme stap, maar betwijfel of comeback in F1 mogelijk is"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne gaat volgend seizoen dus in de Formule E aan de slag, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Volgens testrijder Sam Dejonghe (Mahindra Racing) zal Vandoorne nog heel wat moeten leren, maar zal de overstap vlot verlopen.

Dejonghe was dit seizoen testrijder voor Mahindra Racing. Zelf hoopt hij ook een vast zitje te bemachtigen. "Stoffel zal veel dingen moeten leren, want het is een totaal andere aanpak in de Formule E", vertelt Dejonghe bij Sporza. "Maar hij heeft op topniveau geracet, dus de overgang zal wel vlot verlopen."

"Of dit een stap achteruit is? Ik vind het een goede keuze. Er zijn momenteel niet veel beschikbare zitjes in de autosport, dus het is wel een slimme stap. Hij heeft nu ook nog een link met Mercedes en kan zo nog simulatorwerk doen in de F1. Hij houdt zijn kansen gaaf, maar ik betwijfel of een comeback in de F1 mogelijk is."

'Dit is de toekomst'

De Formule E zit in de lift. "Het is gigantisch hard aan het groeien, maar we kunnen niet verwachten dat het al op hetzelfde niveau staat als de F1. Het kampioenschap bestaat nog maar 5 jaar. Het is misschien wel het sterkste kampioenschap ter wereld. Als je puur kijkt naar het niveau van de rijders: ex F3-winnaars, ex-F1-rijders... Je mist misschien wel grote namen als Alonso, Hamilton en Vettel, maar de bezetting is heel sterk in de Formule E."

"Je kan niet ontkennen dat het de toekomst is. Alle grote constructeurs investeren er momenteel in. Anders kunnen ze hun commerciële modellen moeilijk verkopen. Ik snap de switch", besluit Dejonghe. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws