Kwalificaties in Japan opnieuw tegenvaller voor Vandoorne (én Alonso), Ferrari blundert erop los
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Stoffel Vandoorne komt niet verder dan een 19e plek in kwalificaties voor GP van Japan

Kwalificaties in Japan opnieuw tegenvaller voor Vandoorne (én Alonso), Ferrari blundert erop los
Foto: © photonews

De GP van Japan begint met een sisser voor de mannen van McLaren. Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso starten zondag bijna helemaal achteraan. De Mercedessen domineerden de kwalificaties, terwijl Ferrari blunderde.

Op het circuit van Suzuka, uitgerekend het circuit van voormalige motorleverancier Honda, zat het avontuur van de McLaren-rijders er al vroegtijdig op. Vandoorne en Alonso kwamen niet door Q1 en moesten beslag leggen op een respectievelijk 19e en 18e plek in Japan. 

Ferrari blundert

De snelste tijd was voor wereldkampioen Lewis Hamilton, die zijn ploegmaat Valtteri Bottas en Max Verstappen voorbleef. Dat de Mercedessen konden domineren, was ook te danken aan Ferrari, dat erop los blunderde met de bandenstrategie. 

Omdat er onweerswolken in de lucht hingen, besloot de Scuderia het zeker voor het onzekere te nemen en Vettel en Räikkönen met intermediates de baan op te sturen. Regen bleef uit en de bandenwissel van Vettel kwam te laat in Q3, dus kwam de Duitser niet verder dan een 9e plek op de startgrid. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws