Einde verhaal voor Vandoorne in de F1? "De kans op een zitje voor volgend seizoen is erg klein"

Redactie
| 10 reacties
Einde verhaal voor Vandoorne in de F1? "De kans op een zitje voor volgend seizoen is erg klein"
Foto: © photonews

De kans dat Stoffel Vandoorne volgend seizoen opnieuw in de F1 te zien is, lijkt eerder klein dan groot. De West-Vlaming sprak in Singapore tegen de aanwezige pers over zijn situatie.

Vandoorne kreeg na de GP van Italië in Monza te horen dat hij volgend seizoen moet vertrekken bij McLaren. Voorlopig weet onze landgenoot nog niet waar hij in 2019 aan de slag gaat en een zitje in de F1 effectief aan de orde is. 

"Er is veel beweging op de transfermarkt", citeert Sporza Vandoorne. "Bijna elke dag verandert er wel iets, bijna elke dag verdwijnt er wel een zitje. De kans op een zitje voor volgend seizoen is erg klein, maar ik blijf vechten en ik houd alle opties open. Meer kan ik niet doen."

'Op F1 focussen'

Sauber is geen optie meer door de komst van Kimi Räikkönen. Toro Ross, de satellietploeg van Red Bull, is dat wel nog. Vandoorne praatte al met het management van Toro Rosso. "We praten niet alleen met teams, we hebben het ook over andere kampioenschappen. Maar voorlopig blijf ik me op de Formule 1 focussen", klinkt het. 

En waarom niet een job als reserverijder in de F1. "Een racestuur blijft mijn hoofdprioriteit, al weet ik niet of dat binnen de Formule 1 lukt. Als ik nergens een zitje vind, kan ik op die manier wel betrokken blijven", besluit Vandoorne. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws