McLaren laat de grote droom van ex-wereldkampioen Fernando Alonso in vervulling gaan
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Fernando Alonso mag van McLaren starten in de 24 uur van Le Mans

McLaren laat de grote droom van ex-wereldkampioen Fernando Alonso in vervulling gaan
Foto: © photonews

Een kinderwens gaat in vervulling voor de Spanjaard Fernando Alonso. De ex-wereldkampioen in de Formule 1 mag van zijn team McLaren dit jaar deelnemen aan de 24 uur van Le Mans.

Fernando Alonso zal in het weekend van 16 en 17 juni te zien zijn in een Toyota in de 24 uur van Le Mans. McLaren heeft de Spanjaard daarvoor toestemming gegeven. "Het is altijd mijn droom geweest op de Triple Crown te kunnen winnen", zegt Alonso in een reactie bij zijn team.

De Triple Crown winnen betekent winst in de GP van Monaco (F1), de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans. Enkel Graham Hill slaagde al in dat huzarenstukje. "We probeerden het vorig jaar in de Indy, kwamen erg dichtbij, maar grepen net naast de overwinning", vervolgt hij.

"Dit jaar krijg ik van McLaren de kans om voor de winst in Le Mans te gaan. Het is een enorme uitdaging, maar ik voel me er helemaal klaar voor", aldus Alonso. "Dit zal natuurlijk niets veranderen aan mijn hoofddoel in de F1. Ik wil in 2018 in elke grand prix competitief zijn. En ik voel dacht we steeds dichter komen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws