Welke Belg eerst wereldkampioen wordt? Stoffel Vandoorne en Thierry Neuville weten het
Redactie
| 0 reacties

Thierry Neuville denkt en hoopt dat hij eerder wereldkampioen zal worden dan Stoffel Vandoorne

Welke Belg eerst wereldkampioen wordt? Stoffel Vandoorne en Thierry Neuville weten het
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne en Thierry Neuville zijn de twee vaandeldragers van de Belgische autosport. De ene werd al vicewereldkampioen in rally, de andere heeft een zitje bij McLaren in de koningsklasse van de autosport.

Op de vraag wie het eerst wereldkampioen zal worden is Neuville duidelijk. Dat wordt hij. "Ik ben goed gerodeerd met mijn ploeg. Er is een goede samenwerking en ik was al enkele jaren heel dichtbij", zegt Neuville bij Sporza. "Ik hoop dat dit jaar het goede jaar is."

"Voor Stoffel hoop ik dat het dit jaar met de verandering van motor beter loopt dan vorig jaar. Maar daarnaast hebben ze ook nog veel stappen te zetten. Dus ik hoop dat ik als eerste wereldkampioen word", klinkt het ambitieus.

"Thierry en ik zitten op een ander moment in onze carrière"

Voor Vandoorne wordt het pas zijn tweede volledige seizoen in de F1. "Thierry en ik zitten op een ander moment in onze carrière. Hij heeft al enkele jaren ervaring in de WRC", zegt Vandoorne. "Hij werd al enkele keren vicewereldkampioen. Hopelijk wordt 2018 zijn jaar. "

"Maar voor mij hoop ik dat het niet te lang duurt om zelf voor de wereldtitel te strijden. Voor 2018 is het weliswaar moeilijk om specifieke ambities neer te zetten. Door de verandering aan de motor zullen we sowieso stappen vooruit zetten. Maar het is nog te vroeg om daar resultaten van te kennen. Na de eerste testen in februari zal ik meer kunnen zeggen", besluit Vandoorne.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws